Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş yada Kayıt.    Kayıp Parola?

Ağlasun Lisesi Mezunları'na Merhaba!
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
En altSayfa: 1
BAŞLIK: Ağlasun Lisesi Mezunları'na Merhaba!
Ağlasun Lisesi Mezunları'na Merhaba! 2 Yıl, 11 Ay önce Karma: 2
Ortaokul Yaptırma ve Yaşatma Derneği yöneticileri beni Aydın'dan apar topar getirdiler.Çok değerli Öğretmenimiz Bekir Tahan, Ortaokul Müdürü Sayın Hasan İliş ve Dernek Üyesi Sayın Abdi Ekinci Aydın'a gelip Ortaokul'da öğretmen bulunmadığını, Dernek çalışmaları sonucu Bakanlığın atadığı üç öğretmenden biri olduğumu fakat göreve icabet etmediğim için soruşturarak beni bulduklarını anlattılar.Doğrusu Aydın 'da İl yıllığı Hazırl**a Bürosunda aktif bir görevim vardı. Yıllık çalışmaları sırasında Vilayet ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki benimle ilgili bir sürtüşmeden sinirlenip "öğretmen" olarak görev istediğimi belirten bir dilekçe vermiştim **a sorunlar çözülünce de bu başvurumu unutmuştum. Meğer Bakanlık beni Ağlasun'a Türkçe Öğretmeni olarak at**ış, Değerli Vali Yardımcımız Cevat Ergenekon "İl yıllığı çalışmaları aksar" gerekçesiyle at**a kararn**emi bir süre bekletmiş, bana da duyurm**ış.
1 Aralık Cumartesi günü Aydın'da bir yerel gazetenin sahibi Sayın Ali İliş,geçici olarak çalışmakta oldğum Hukuk İşleri Bürosu'na geldi:
"Sizin tayininiz Ağlasun'a çıkmış, öyle mi?" dedi.
İnan**adım, "-Emin misiniz?" dedim.
Evet, oğlum Hasan Ortaokul Müdürüdür orada, bu sabah dernek üyeleriyle birlikte sizi ***ürmeğe geldiler. Biraz sonra buraya gelecekler."dedi.
Hemen kapı komşum Vali Muavini Cevat Ergenekon'a koştum.
"-Efendim, benim tayinim mi çıkmış sahiden? Ali Bey, Ağlasun'a atanmışsınız diyor." Cevat Bey:"- Ha, öyle bir şey vardı **a..." derken sümeninde ki evrakı karıştırmaya başladı.
"-Evet... işte, burada. Veysi Tural, Burdur-Ağlasun Ortaokulu Türkçe öğretmenliği'ne." diye okuduktan sonra bana uzattı, "Ben beklettim, gitmenizi de istemiyorum. **a buradaki işiniz geçicidir, asıl işinizi yapmak isterseniz saygı duyarım."
Gerçekten Ağlasun'a atanmıştım.
At**a Emrini Tebellüğ ettim, od**a geçtim.
Az sonra Ağlasun Ortaokulu Yaşatma Derneği mensupları geldi.
Ağlasun'u öve öve bitiremediler.
"-Otobüs biletinizi de aldık, yarına hazırlanın." dedi Bekir Tahan.
"-İyi **a benim bir sürü işim var, evin toparlanması filan..." diyecek oldum, Abdi Ekinci sözümü kesti, "-Ne olacak yahu, bekâr evi değil mi? Biz ayarlarız."
Hasan İliş söze karıştı:"-Bekir Hoca ile Abdi Bey'i bugün yollayalım, ben gelmişken bab**gilde hasret gidereyim,Bugün ne işiniz varsa halledelim, yarın saat onda birlikte gideriz." dedi.
Öyle de yaptık. Cumartesi yarım gün mesai vardı. Aylığımı alıp çarşıya çıktım, borçlarımı ödedim. Ev kirasını verdim, arkadaşlarla helâlleştik. Akş** İl Yıllığı Hazırl**a komitesindeki sekreteryanın hemen hemen tümü bendeydi. T** alışmıştık biribirimize. Þimdi de ayrılıyorduk.
Pazar sabahı Hasan İliş Bey geldi eve, benim toparlay**adığım büyük eşyada yardımcı oldu. Bir k**yonete atıp otogara gittik.
İsparta üzeri Ağlasun'a gelirken hava yağışlıydı.
Beni bir otel odasına indirdiler.Ertesi gün, 3 Aralık 1973 Pazartesi günü, Ağlasun Ortaokulu'nda Türkçe Öğretmeni olarak göreve başladım.
admin
Yönetici
Gönderiler: 3
graphgraph
Şu an sitede değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
-----------------------------------------------------
www.Adeministrator.NET Internet Hizmetleri
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.

En üstSayfa: 1

ZİYARETÇİ İSTATİSTİKLERİ

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterBugün42
mod_vvisit_counterDün105
mod_vvisit_counterBu Hafta608
mod_vvisit_counterGeçen Hafta798
mod_vvisit_counterBu Ay381
mod_vvisit_counterGeçen Ay3659
mod_vvisit_counterToplam27899

Çevrimiçi : 7
0 38.107.191.115
,
0